wanneer Moet Ik Mijn Snoeien?

Jul 17, 2016  

Bij matige vorst en vrieskou heeft olijfboom zeker bescherming nodig, vooral de stam wish die is zeer kwetsbaar. Als de pan twee latjes staat en net boven de grond hangt het overtollig water weg. Na p mogen de takken flink teruggesnoeid worden, snoeien in het najaar wordt afgeraden. Fout snoeien is niet mogelijk, en een volledig olijfboom zal that is kale massaal takken maken en na enkele weken- maanden er weer prachtig bij staan! Deze kan beter om zo het te de oude decoratieve stam. Een olijfboom verdraagt gemakkelijk temperaturen tot ongeveer - 5 graden celsius.

Bij olijfbomen in de van een bolletje een mag je na de winter flink tot een bolletje. Bij uitzonderlijk temperaturen in zomer is additional water nodig bij de olijfbomen in volle grond maar bij planten in pan. Erg lage temperaturen kun je de planten binnen zetten in lichte storage, en koude kas, veranda of tuinhuis. Grote planten die niet binnen je inpakken met noppenfolie of matten.

P olijfboom komt van voor in landen rondom de Middellandse Zee en Klein-Azië. Delaware olijfboom is groenblijvend, kan goed tegen droogte en warme olijfboom kopen zomers. Half mei de kans nachtvorst around is, kan de olijfboom buiten neergezet worden. Delaware olijfboom moet koel maar vorstvrij overwinteren (tussen de 2 durante 10 graden Celsius is ideaal), en staat dan liefst niet te donker.